menu

Nieuwe sneeuwkettingen

Een hete zomer betekent een strenge winter. Daar moeten we op voorbereid zijn. Zelfs de grote jongens onder de auto's hebben af en toe hulp nodig bij extreem weer. Zoals elk jaar hebben wij, als één van de weinige bedrijven in Nederland, sneeuwkettingen voor grote bandenmaten op voorraad. 

Wij in Nederland hebben ze vaak niet nodig. Het zelfs zo dat ze verboden zijn in Nederland om er mee rond te rijden. Maar ga je deze winter naar het buitenland op vakantie dan is het een heel ander verhaal en kan het zelfs verplicht zijn om sneeuwkettingen bij te hebben. 


Sneeuwkettingen verplicht?

 

Frankrijk sneeuwkettingen

 

Het is niet verplicht sneeuwkettingen aan boord te hebben. Op besneeuwde wegen zijn kettingen toegestaan, ongeacht welke periode. Op de Franse toegangsweg naar de Mont-Blanc-tunnel is het wel verplicht om sneeuwkettingen aan boord te hebben van 1 oktober t/m 30 april.

Meer info regels in Frankrijk >>

 

 

Duitsland sneeuwkettingen

 

Verplicht bij bord voor de aangedreven as(sen). Aanhangers moeten ook voorzien zijn van sneeuwkettingen als het trekkende voertuig hiermee is uitgerust. De maximum snelheid is 50 km/u.

Meer info regels in Duitsland >>

 

 


Oostenrijk sneeuwkettingen

 

Verplicht bij bord en aan boord voor de aangedreven as(sen) in de periode van 1 november t/m 15 april. De maximum snelheid is 50 km/u. Sneeuwkettingen moeten voldoen aan de Oostenrijkse Ö-Norm: V5117 (voor personenwagens). 

Meer info regels in Oostenrijk >>

 

 

Gaat u ergens anders op vakantie deze winterperiode? kijk op https://bandveilig.nl/interactievekaart-personenwagens/ voor alle regels per land.

 

Beste sneeuwkettingen

Wij Carmar importeren al jaren sneeuwkettingen voor grote bandenmaten uit Amerika. We zijn altijd tevreden geweest met de kwaliteit van de Laclede sneeuwkettingen. Ze zijn gespecialiseerd in sneeuwkettingen voor grote maten. Wij zijn daarom één van de weinige leveranciers in Nederland van sneeuwkettingen voor een RAM of een F150.

Bent u op zoek naar:

RAM 1500 sneeuwkettingen
klik hier
RAM 2500 sneeuwkettingen
klik hier
Ford F150 sneeuwkettingen
klik hier
Ford F250 sneeuwkettingen
klik hier
Jeep Wrangler sneeuwkettingen
klik hier
Volkswagen Amarok sneeuwkettingen
klik hier

 
Sneeuwkettingen zoeken op bandenmaat? Klik hieronder 


Bron: Carmar